joi, 30 iunie 2011

Langosi






Sursa: Reteta de Langosi . Noroc cu concursul ca asa mai public si eu din retetele prestate pana acum :)

Ingrediente:

300 g faina
200 ml apa calda
1/2 cub drojdie proaspata
1 lgt sare
1 lgt zahar
muult ulei pentru uns si prajit


Preparare:

Se dizolva drojdia cu apa, se adauga faina, si restul ingredientelor. Eu le-am pus direct in masina de paine, rezulta un aluat extrem de lipicios. Se muta intr-un vas uns cu ulei, ba chiar punem si pe deasupra aluatului ulei, si se lasa la crescut pentru minim jumatate de ora, intr-un loc caldut.
Dupa ce a trecut timpul se rastoarna pe masa unsa cu ulei. Se incinge o tigaie cu ulei de 2 degete si se pune cate o bucata de aluat, intins mai gros sau mai subtire, dupa preferinte.

Eu i-am mancat zahar presarat pe deasupra, sotul nu a mai apucat sa guste din ei :D

Paine impletita



Reteta luata de pe site-ul Laurei Laurentiu, Paine impletita. Am fost fascinata de textura produsului final :)

Ingrediente:

900 g faina
2 lgt si jumatate sare
1 lg zahar
550 ml apa calduta
2 lgt si jumatate drojdie deshidratata (cred ca am pus un plic)
50 ml ulei de masline

Preparera:

Se dizolva drojdia, apoi se pun toate ingredientele in masina la framantat. Se muta aluatul intr-un vas uns cu ulei si se lasa la crescut intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut se impleteste (sau nu), se pune in tava la crescut jumatate de ora, suprafata painii se pensuleaza cu apa.
Dupa jumatate de ora se unge cu ou, presara ce seminte aveti prin casa si se introduce in cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 40 de min (sau pana cand este frumos rumenita).

Textura este extrem de pufoasa, se mananca imediat!

P.S. In pozele publicate sunt paini facute in zile diferite, insa dupa aceeasi reteta.

vineri, 17 iunie 2011

Mancare de fasole cu carnati









Reteta este luata de pe site-ul Laurei Laurentiu, Reteta de Mancare de fasole.
Sunt in criza de timp din cauza sesiunii si a licentei, asa ca nu o sa arat decat vreo cateva poze. Mi-am facut timp sa prestez reteta special pentru concurs :)

Ingrediente:

fasole
ceapa
morcov
usturoi
bulion
carnaciori
sare,piper, foi de dafin

Preparare:

Se pune fasolea la inmuiat in apa cu o seara inainte.
A doua zi se pune in oala la fiert, dupa primele clocote se schimba apa. Se adauga morcovul, ceapa, foiaia de dafin, sare si se fierbe... 1 ora jumatate a durat la mine.

Cand e gata fasolea, se caleste ceapa, usturoiul si carnaciorii, apoi se adauga boabele de fasole, completand cu apa in care a fiert anterior. Se toaca morcovul se pune bulion dupa gust, se mai tine pe foc cca 5-10 minute, apoi se transfera intr-un alt vas la cuptor. Se mai completeaza cu apa in care a fiert, si se baga la cuptor pt 40-50 de minute, depinde de gusturi..mie imi place sa fie mai uscata, nu zemoasa.

Noi am servit cu salata de legume proaspete. A fost extrem de gustoasa, si foarte apreciata de sot, care mai vrea concursuri, altfel nu am timp de gatit :D

Cauta reteta